Den romerske akvedukten i San Lázaro – Mérida

Aqaueduct-of-Merida-#1
Please follow and like us:
Pinterest

Mérida er hovedstaden i den spanske autonome regionen Extremadura. Den ligger i provinsen Badajoz og har 53 098 innbyggere (pr 2005). Byen ble grunnlagt 25 f.Kr av den romerske keiseren Augustus, primært for å ha kontroll over området, men også for å bosette veteraner fra de to legionene V Alaude og X Gémina. Med tiden ble Mérida hovedstaden i Lusitania (en ev de tre provinsene romerne delte Den iberiske halvøya opp i) og en av de viktigste byene i det romerske imperiet.  Ingen annen spansk by har en tilsvarende mengde romerske monumenter, blant annet colosseum, amfiteater og hippodrom. I år 130bygde romerne to 400 meter lange demninger her for vannforsyningen – nemlig Cornalvo-demningen og Proserpina-demningen, som fortsatt står hver med oppdemming av ca. 1 km² reservoarer. Mérida står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

Den romerske akvedukten i San Lázaro er en sivilingeniørkonstruksjon for transport av vann som ligger i Mérida, i provinsen Badajoz, Extremadura, Spania, og ble bygget i det første århundre. Den har en lengde på nesten 1000 meter. Det er en av de tre rørene som leverte vann til Emérita Augusta , som var navnet på Mérida i romertiden og krysset forsenkningen av elven Albarregas. Det er en del av det arkeologiske komplekset til Mérida, erklært som et verdensarvsted av Unesco i 1993. 1 Konstruksjonen har blitt datert til det 1. århundre, i byen Emérita Augusta, hovedstaden i Lusitania-provinsen i Romerriket.

Aqaueduct-of-Merida-#1

 Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F9
06.07.2023 – 18:13 16 mm
Mérida-Extremadura -Spania  1/1000 sec

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!