Hofskirkja

Hofskirkja
Please follow and like us:
Pinterest

Denne eventyrlignende bygningen er den siste torvkirken som noen gang er bygget på Island. Hofskirkja ble opprinnelig konstruert i 1884, selv om den ble grundig restaurert på 1950-tallet. I motsetning til noen av landets andre torvkirker, er denne fremdeles et praktiserende prestegjeld.

Kirken er laget av et tømmerskjelett omgitt av solide steinmurer. Den er avdekket av tunge steinheller som er drapert i en kappe av grøntområder, noe som hjelper til med å forhindre at varmen slipper ut i den ofte rå, kjølige luften. Når det ses bakfra, ser det ut som om bygningen har begynt å synke ned i det klumpete terrenget. Dette er fordi kirken er delvis begravet i bakken, slik at jorden kan fungere som naturlig isolasjon.

Torvbygninger som denne pepret en gang Islands landsbyer. Å bruke lag med jord og gress for å beskytte strukturer mot bitre kalde vintre var en vanlig praksis i hele regionen. Det var spesielt nyttig på Island, da landets tidlige nordiske og keltiske nybyggere felte mange av øyas trær, og etterlot fremtidige generasjoner med lite tilgjengelig tømmer.

Men torvtrenden begynte å avta på 1900-tallet, da betong tok over som det valgte byggematerialet. Nå er det bare seks torvkirker igjen på Island, som alle er beskyttet som historiske monumenter.

Hofskirkja

Kamera: Sony ILCE-7rMiii
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/60sec
ISO: 100
Brennvidde: 16 mm
Dato og tid: 10.07.2020- 17:35
Sted:  Hof-Iceland

Hofskirkja 2

Kamera: Sony ILCE-7rMiii
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/30sec
ISO: 100
Brennvidde: 24 mm
Dato og tid: 10.07.2020- 17:35
Sted:  Hof-Iceland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!