Kirkjufell – Ikke bare å ta et bilde…

Kirkjufell mirror
Please follow and like us:
Pinterest

Kirkjufell (islandsk: Church Mountain) er et 463 m høyt fjell på nordkysten av Islands Snæfellsnes-halvøy, nær byen Grundarfjörður. Det hevdes å være det mest fotograferte fjellet i landet. Kirkjufell var en av filmplasseringene for Game of Thrones sesong 6 og 7, og hadde som «arrowhead mountain» som The Hound og selskapet nord for muren ser når de fanget en vett. Den isolerte posisjonen som stikker ut i havet gjør det til et samlingspunkt for både turister og sjøfolk. Kirkjufell (Church Mountain) er 463 meter høyt og synlig fra alle vinkler i byen. Grundarfjörður er det ideelle stedet å nyte de fantastiske fargene i solnedgangen bak fjellet.

Det er mange som har lagt merke til bildene mine som jeg nå i noen uker har lagt til i diverse sosiale media, og det er svært hyggelig.  Mange lurer også på hvordan man kommer frem til å ta et slikt bilde som for eksempel vist her i denne post. Slike bilder krever planlegging og en del research, noe kan planlegges før man kommer til plassen, men mye må faktisk gjøres på stedet. Research gjelder ofte tid og sted, men også vær og vind. Man får ikke til et slikt speilbilde i naturen på et stort vann uten helt vindstille, og på Island  er det ikke alltids så lett, så en aldri så liten porsjon flaks trenger man også. Dette bildet er ett av kanskje 200 og det ene som ble valgt ut til å representere det berømte fjellet i speiling, i morgen skal jeg vise dere samme fjellet, men da med et annet perspektiv som gir et helt annet bilde. Men så hvordan kommer man til et slikt bilde, foruten det kamera tekniske er det fysisk å gå rundt til man finner beste posisjon, for dette bildet er det 2-3 km som man flytter seg får å finne riktig vinkel og komposisjon.  Så gjelder det å få dette til å passe med vind, skyer, og ikke minst tiden. Et slikt bilde krever 1-3 timer i arbeid, bildet her er tatt 21:45 om kvelden og da blir derfor også skyene fantastiske og man får dybden i bildet. Lyst å vite mer, legg igjen en kommentar og så forteller jeg gjerne mer hvordan jeg kom akkurat til denne komposisjonen da de aller fleste andre velger en helt annen komposisjon.

Kirkjufell mirror

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
19.07.2020- 21:45 16 mm
Grundarfjörður -Island  1/50sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!