Ronda – Et lite varmt paradis

Ronda-Juli2023
Please follow and like us:
Pinterest

Puente Nuevo fra 1793 i Ronda er et populært turistmål, men de aller fleste ser denne bare fra toppen. Her har vi klatret opp fra bunnen av kløften og et stykke opp for å vise hvor majestetisk denne virkelig er. Med tanke på at denne er bygd i 1793 er dette virkelig et mesterverk.

Ronda er en liten by i det sørlige Spania som tilhører provinsen Málaga i den autonome regionen Andalucía. Den er en av Spanias eldste byer, og den regnes som tyrefektingens vugge. Byen ligger på en høyslette på cirka 750 moh. Byen blir delt i to av en canyon: den 120 meter dype kløften El Tajo («Hugget») med en tilhørende liten elv, skiller den eldre, mauriske bydelen La Ciudad fra den yngre El Mercadillo.

Det finnes tre broer over denne kløften, Puente Nuevo fra 1793, Puente Viejo (Puente de la Mina) fra 1616 og Puente árabe (Puente de San Miguel) fra romertiden. Utsikten er den viktigste grunnen til at Ronda er en populær turistby på alle tider av året. Både Ernest Hemingway og Orson Welles tilbrakte i sin tid store tidsperioder i denne byen, noe som også er med på å trekke turister hit.

I Ronda er også den eldste tyrefekterarena i Spania som fortsatt er i bruk.[trenger referanse] Dens navn er Plaza de Toros, og ble bygget i neoklassisk stil i 1784 av arkitekten José Martin de Aldehuela, som også designet broen Puento Nuevo.

Ronda-Juli2023

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F13
01.07.2023- 18:04 29 mm
Ronda – Malaga region-Spania  1/100 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!